13 dagar kvar

Jag har funderat fram och tillbaka vilken typ av överskådliga utskrifter jag ska använda mig av. En stamtavla var på de två släktgrenarna var jag tidigt klar över att ha med. Men hur ska den utformas, vilken storlek och antal generationer ska den vara. Dessa tankar och laborerande vid datorn tog hela dagen i anspråk.

Jag har valt 6 generationer fram till idag från föräldrarna till min mormors mor och mormors far. Då finns de släktingar med som kommer till utställningen och kan överskådligt se släktbanden emellan oss. Så kom nästa fråga. Hur gör jag? Ska jag skapa en PDF-fil och ta med till ett tryckeri eller ska jag skriva ut på mina A4-skrivare? Stamtavlan lär ju bli stor och ska vara läsbar.

Jag valde tillslut mitt program Legacy Charting 8.0 som har flera varianter med olika tavlor att välja på. Jag exporterade mina släktingar som jag har i Disgen 2016 till en gedcom-fil och importerade filen i Legacy. Valde ut vilket träd och vilka förfäder som stamtavlan ska utgå i från och så var trädet klart. Gjorde bara lite ändringar som större textstil, runda hörn och skrev en rubrik. Jag får samtidigt information om att utskriften blir på 30 sidor för min A4-skrivare som jag ställt in på liggande papper.  När jag ändrade till PDF-skrivare med A2-storlek skulle det bli 6 utskrifter. Jag bryr mig inte om tryckeriet tänkte jag. Väggen jag kan använda är 6 meter lång. Skriver jag ut 30 sidor så är det 15 sidor på längden. Den blir då 4,5 meter lång och 45 centimeter hög. Sagt och gjort. Valde 170 gr papper och laminerade dem. Imorgon ska jag skriva ut den andra stamtavlan men den blir bara hälften så lång så jag hoppas kortväggen räcker till. Tänker använda gnuggisar och sätta upp dem med på väggen. För att få dem i rätt ordning var det som att lägga pussel.

Stamtavla

 

Det här inlägget postades i Släktforskning. Bokmärk permalänken.

Kommentera