DNA i min släktforskning

DNA kommer med stormsteg in i släktforskarnas värld, så även för mig. Det är mycket att sätta sig in i. Än så länge håller jag mig till att finna ut släktskap med andra som testat sig genom att titta i deras släktträd som de redovisar. Några personer som testat sig känner jag, vilket är roligt men det är inte alltid så lätt att finna ut släktskapet ändå. Kontakter tas också via e-mail för de släktskap som är intressant för mig personligen. Jag får också personer som hör av sig till mig.

Jag har idag påbörjat en sida om DNA utifrån mitt intresse. Jag har per 1 april 2018 ca 12000 DNA-matchningar i olika nivåer och det är en omöjlighet att ha koll på alla dessa och det är inte min tanke heller. De som jag hittar släktskap med, är för mig det jag tycker är kul och intressant. Jag kommer att redovisa gemensamma förfäder tillsammans med dess syskon som DNA-matchningen gäller. Samtidigt får jag en bra sammanställning på det jag kommit fram till.

På min sida DNA finns resultat av min etniska tillhörighet, min haplogrupp och antal DNA-matchningar. Det ska bli kul att följa min släktgrenar och DNA-matchningar på de tre företagen som jag testat mig hos.

Det här inlägget postades i Allmän information. Bokmärk permalänken.